Gradjevinske mašine

Dobro došli na stranicu o gradjevibskim mašinama

Na ovoj stranici će mo mi napisati prvo koje su naše gradjevinske mašine i koje bi mi Vama ukoliko se bavite preporučili.

MERCEDES-BENZ ATEGO 1618 2006. GOD.

Sav prevoz gradjevinskih materijala se vrši sa našim Mercedes-Benz Atego 1618 2006 godište

Ovaj kamion je savršen za gradjevinski materijal i za prevoz uopšteno.Kamion je u odličnom stanju.Kamion ima 2 osoline, ima 6 kočkova.Kamion ima 16 tona bruto težine, i ima 180 konjstih snaga.Kamion ima jako veliku kabinu i tako omogućava dug put.Kamioni marke mercedes su apsolutno najbolji izbor za kvalitetno bavljenje ovim poslom.

TAKEUCHI TB145 5TONA 2008 GOD.

Bager koji mi koristimo za utovar i otkop je Takeuchi TB145 .Ovaj bager ima 5 tona

Kao sto vidite na slikama ovaj bager je manji jer služi da bi kopao po uskim mestima i tako omogućio mnogo toga.On se zove midi bager (medium – srednji 5 tona).Ovaj bager je srednj veličine koji je nama i potreban,niti mali mini bager (2 – 4 tona)niti veliti (10 – 200 tona).Takeuchi TB145 je najbolji za mali bager i ima jako puno dobre opreme,kao što je brza spojka.Da bi moglo da se menja kašika iz kabine i tako za 2 minuta zamenite kašiku.Mi imamo primarnu kopajuću od 80 cm širine i 2 sekundarne kopajuće kašike kopajuća od 30 cm širine i profilma od 120 cm širine.

Takeuchi je izumeo neke funkcije bagera koje Samo takeuchi ima,kao što je zakret kašike od 180 stepeni.Na kraju nama je najisplativiji Takeuchi TB 145 i Mercedes-Benz Atego 1618.Takodje takeuchi taman staje u kipu mercedes Atega.

Na kraju celog odeljka smo shvatili da za gradjevinske materijale i uopčteno o prevozu i radu najbolji su za mali kamion i midi bager Mercedes-Benz Atego (bilo koja oznaka) i takeuchi TB145.

Još neke od naših gradjevinskih mašina

Mercedes-Benz LP class 1970. god.

Mercedes-Benz LP class je poprilično star kamion, ali mi ga redovno održavamo i stvarno ima potencijala.On ima 7 tona nosivosti i — konjskih snaga.Ovaj kamion ima duboke stranice (to se ne vidi na slici).

TAM 1201 (tamić)

TAM 1201 je star, ali jako dobar mali kalion.On je mali jak i dobro održavan i on stvarno ima jako veliku snagu.On ima 2,5 tona težine, dok mu je mosivost 3 tone.

PIEBHERR 900 10 tona težine

Liebherr 900 je odličan veliki bager.On ima oko 10 tona težine.Ovaj bager ima teg od betona ,i zato je teži.Kao sama marka liebherr je jedan od najboljih velikih bagera,možda i najbolji što se toga tiče i caterpillar.On je točtaš ima 8 točkova, koje su jako velike.

Sve nabrojane gradjevinske mašine

Da bi se gradjevine izgradile potrebne su mašine koje to rade.Gradjevinske mašine su našine koje se koriste na iskop,prenos,prevoz,utabavanje,mešanje,kopanje,istovar,utovar…Gradjevinske mašine nekada nisu postojale tolike vrste gr. mašina, toliko mašina, nije bilo para za to jer u početku razvijanja i industrijske revolucije bile su skuplje,dok danas svako može da ih ima i nisu toliko skupe kao danas. Na ovoj stranici smo vam naveli neke gradjevinske mašine koje su potrebne za izradu objekata,mi smo tu da bi smo Vas usrećili i dobili kvalitetan gradjevinski materijal po jako niskim cenama.Danas nijedan posao nemože se zamisliti bez gradjevinskih mašina,pre za današnji posao od 10 dana tada je taj posao dostizao rok i do mesec dana.Danas gradjevinske mašine imaju mnogo vrsta mašina(bager,kamion,vibro mašina…) .Neke od gradjevinskih mašina su: cm širine i profilma od 120 cm širine.

Bager

 

Bager je mašina koja se koristi za kopanje,utovaranje,ravnanje,seču…Može da utovara:pesak,kamen,tucanik,zemlju…Takodje može da kopa:rupe, bazene, rovove…Bageri imaju posebne kašike kojima može da dodaj i pomoću njih može da se radi više stvari.

Mini bager

Mini excavator digging earth in a field or forest. Laying underground sewer pipes during the construction of a house. Digging trenches for a gas pipeline or oil pipeline Mini excavator digging earth in a field or forest. Laying underground sewer pipes during the construction of a house. Digging trenches for a gas pipeline or oil pipeline. Earthwork, foundation pit Earth Mover Stock Photo

Mini bager ima ulogu da radi sve ono što veliki ne može.Na primer on može da se zavuče na mala mesta i tu da kopa, jer veliki ne može tu da prođe.Mini bager obavlja iste funkcije kao i veliki.

Kamion

 

Truck, Load, Transport

Kamion služi za prevoz onoga što je bager utovario.On može biti u više veličina.Kamioni imaju stranicu uz pomoć koje može da prevozi skoro sve vrste tereta.

Viljuškari

Forklift, Warehouse, Machine, Worker, Industry, Pallet

Viljuškari imaju ulogu u prenosu paleta.On ima viljuške koje se ukopaju pod paletu i tako prenose ih.On se korim uglavnom za prenos namirnica, sokova …

Kamion mešalica

Truck, Cement, Concrete, Mixer, Construction, Building

Kamion mešalica ima ulogu u prenosu betona do gradilišta, tamo svušta sliv i tako sipa beton.On ima mogućnost da se meša beton da se u transportu ne bi stvrdnuo i posle nebi mogao da se moristi.

Valjak

 

Valjak je mašina koja se koristi za ravnjanje i nabijanje podloge.Podloga može biti: zemljište, asfalt, tucanik …

Grebalica za asfalt

Grebalica za asfalt je mašina koja se koristi za skidanje asfalta.Ona ima i noževe koje su poredjane u krug i vrtese, takodje ima i transportnu traku koja služi da skinuti asfalt stigne u kamion.

Utovarivač

Wheel Loader, Construction Machine, Vehicle, Machine

Utovarivač je mašina koja se koristi za utovar materijala  poput:peska, uglja, šljunka, i drugih sličnih materijala. On ima veliki kašiku koja uz pomoć hidrauličnih klipova može da se podiže i istovara u kamion.

Kombinovani bager

Kombinovani bager je mašina koja ima pozadi bagerovu kašiku sa rukom i kašiku kao na utovarivaču zato se zove kombinovani. On u kabini ima komande na prednjoj strani i na zadnjoj zbog dve kašike i ima stolicu sa mogućnosti okretanja.

Kamion – šleper

Transport, Truck, Tractor, Trailer, Vehicle, Road

Kamion – šleper je vrsta kamiona koja ima odvojivu kipu i koju sam kamion vuče.

Kamion – kiper

Transparency, Cutout, Truck, Dump Truck, Red, White

Kamion – kiper je vrsta kamiona koja se koristi u gradjevinske svrhe.Njegova kipa je pričvršćena na zadnjideo i na početku je kpip koji diže kipu.

Kamion – kran

 

Kamion – kran je poseban kamion koji ima mali kran s čime može da se utovara i istovara.

Kamion – labudica

Renault Premium Bio-Bio, Chile - November 23, 2015: Semi-trailer truck Renault Premium drives at the interurban freeway. Transportation Stock Photo

 

Kamion – labudica je šleper sa posebnom prikolicom kojom se prevoze vozila i mašine.

Kran

Building, Construction, Site, Cranes, Architecture

 

Kran je gradjevinska mašina koja se koristi za prenos, dizanje vertikalo,spuštanje.Kran na napred ima sajlu sa kukom da bi moglo da se zakači i diže na vrh zgrade.Pozadi ima betonski teg koji se koristi da se u trenutku dizanja stvari ne nagne napred,Na dnu isto ima betonske tegove da kran ne bi pao.Ceo on je pun rupa i zato da ga vetar ne bi odneo.

Damper

Truck, Vehicle, Transportation, Lorry, Dump, Tipper

Damper je vozilo namenjeno za prenos rasurih materijala poput:šljunka,peska,tucanika,kamena,cement,kreca… Damper ima namenu na gradilištima i rudnicima.Damper je pogodan na gradilištima zato što ima veliku nosivost i snagu tako da kad se zidaju velike zgrade za koje treba puno materijala on bez velikog napora može da prenese puno materijala.Takodje on ima jako bitnu ulogu i u rudnicina jer može da ponese mnogo kamena jer je veliki i snažan pogotovo uz veliku uzbrdi lako prolazi.

Takodj imaju i manji koji se uglavnog koriste za rad u drorištima,jer su mali i praktični i mogu da se zavuku svuda.

Dodatak za bilo koje vozilo – Prikolica

 

Na svako drumsko vozilo može se staviti  prikolica.Prikolica služi za prevoz stvari koje su premale za gepek a ima i velike za kamion.On je praktičan jer imaju male za prevoz robe,dok postoje i prikolice veličine kamionske kipe.Postoje i prikolice koje su fiksirane za auto i imaju ulogu velikog gepeka.

Kamion za šut

 

Kamion za šut je kamion koji ima ulogu u prevozu otpada uglavnom na deponiji,ali i u gradjevinarstvu.Taj kamion ima bitnu ulogu u gradjevinarstvu, jer kada se nešto proširuje pa se lomi zid ili kad je nešto loše napravljeno.Pa onda se na kamion za šut tovara.On je dobar zato što ima kontejner koji može da se nakači i otkači sa kamiona jer ima dve ruke koje pomažu da se podigne.On oglavnom kada imate nebitne stvari: garnitura – fotelja,kauč,ormar, smeće, šut – naprimer kada se lomi neki zid ili kuća i to što ostane naziva se šut.

Kamion cisterna

Tank, Tank Truck, Truck, Transport, Gasoline, Tanker

Kamion  – cisterna je kamion ili šleper koji ima odredjenu prikolicu koja je namenjena za prevoz tečnih materijala.On ima čep na vrhu na koji se kači cev i puni se isto tako i prazni.On može da prevozi:gorivo,benzin,vodu,mleko i ostale tečne materije.Kamion cisterna nije bitna samo u gradjevinstvu nego i za sva vozila da ih napuni i omogući za rad.Kada je kvar sa vodovodnim cevima voda se isključuje i onda dolazi kamion cisterna koja prevozi vodu i tako onda ljudi imaju vodu dok se kvar ne otkloni.

Skreper

 

Bulldozer, Crawler, Earth-Moving, Earthwork Operations

Skreper je gradjevinska mašina za iskop i prevoz iskopanog materijala.On ima ruka sa kašikom uz pomoć njega omogućava kopanje,takodje ima napred samo dve gume dok pozadi još dve.Njegova upotreba je kopanje rastresitog materijala kao što je:pesak,šljunak,kucanik,zemlja,cement…

Grejder

Machine, Tractor, Heavy, Wheel, Grader, Heavy Machine

 

Grejder je mašina napravljena za ravnjanje zemlje, potiskivanje,kopanje rovova,pravljenje kosina.Uglavnom je njegova uloga da radi sa zemljom, da je oblikuje.

 

Finišer

Finišer je vozilo koje služi privikom pravljenja asfalta.On služi da utaba asfalt.Finišer se koristi za pravljenje:puteva,pista,ulica…On se uglavnom koristi za rad sa asfaltom ali i za neke druge podloge,on ima pozadi deo gde izbacuje asfalt,dok ima i dasku kojom ravnja asfalt da bi put bio 100% ravan.Takodje može da se isto koristi i za zemlju on je medju zadnjim mašinama za izradu podloge, samo posle njega prođe valjak.

Krtica

Krtica je gradjevinska mašina koja se koristi pri kovanju tunela,prolaza,podzemnih zeležnica…kao krtica.On ima ulogu u kopanju ispod zemlje.Uglavnom se koristi za iskop tunela i drugih objekata koje se prave ispod zemlje.

Vibro ploče

 

 

Vibro ploče je mala praktična mašina za sabijanje tla.On ima ulogu malog valjka,zata što on isto potiskiva zemlju.Vibro ploče su dobre je su praktične male i mogu da se zavuku na svako mesto.Izumljene su za rad uglavnom ravnjanje prilaza,puteva,parkinga za kuće,jer se na većim mestima koristi valjak

Buldožer

Construction Site, Georgia, Usa, Landscape, Dirt

 

 

 

 

Buldožer je vozilo koje se koristi da skidanje,nasipanje,premeštanje,pravljenje nagiba i razmeštanje rastresitih materijala.Buldožer ima veliku dasku pomoću koje uspeva da gura rastresit materijal.On je za razliku od bagera mnogo mnogo jači,ali nema kašiku kao bager.Umesto točkova ima gusenice da bi uspeo da prodre kroz teže sredine.

Auto – pumpe za beton

 

 

Auto – pumpe za beton je gradjevinska mašina koja se koristi za prenos betona na vrhove objekata u izradi.Na primer ukoliko se gradi nova zgrada beton mora da se trensportuje na odredjenu visinu za to služi auto – pumpa za beton.On u radnji sa kamionom – mešalicom prenosi beton i betonira ploču na vrhu.Auto – pumpe za beton imaju četiri držača da kad  se ruka koja prenosi beton pokreće ka gore kamion može da se prevrne.Kamion – mešalica je spojena sa pumpom i tako se transportuje u ruku koja može na dosta načina da se pomera dovodi do cilja.

Bager sa rukom dizalica

Bager sa rukom dizalice je u principu običan bager sa rukom dizalice.To je bager koji ima ruku poput dizalice.Ova vrsta bagera se uglavnom koristi na teško dostupnim mestima,kao što su iskop sejanje, i uglavnom rad pored vode.Ta mesta su jako zavušena i zato se koristi ta vrsta bagera,jer iga dugu ruku koja olakšava mnogo toga.Bager sa rukom dizalice ima kašiku nalik šake, kojom podiže sve stvari lako.

Dizalica – makaze

 

Dizalica makaze je vrsta dizalice koja zauzima jako malo prostora i ne treba joj mnogo snage.Dizalica makaze ima spratove koje pocećaju na makaze,po kojoj je dobila ime.Ona ima hidraulični klip koji kada se šire oni podižu dizalicu visoko,dok kada se sužuju oni spuštaju dizalicu na dole.Ona ima svrhu u gradjevinarstvu,kao što je na primer rad na fasadi kuće koja je visoka.Ona takodje ima svrhu kod mehaničara,kada treba da podignu auto visoko da bi došli ispod auto i mogi da poprave kvar.

 

Skela

Skela nije gradjevinska mašina.To je privremena gradjevinski nosač koji treba da odžava ljude na visini na kojijoj, nanose fasadu, stavljaju stiropor, stavljaju gradjevinski lepak,beton…Skela je osnovni nosač,koji služi da održava graditelja(majstora) i materijal u visini.Ona ima drvenu podlogu po kojoj se gazi, i ima metalne šipke na kojoj je gradjevinari vezuju da nebi pali sa velike visine.

Mešalica

Mešalica isto nije gradjevinska mašina,već je samo mešalica u manjem obliku i prenosiva je.Ona se koristi na manjim mestima gde ne može da priđe velika auto – mešalice , i koristi se za mesta gde ima manje betona za betoniranje.Mešalica je velika metalna posuda koja radi na struju uz pomoć koje se vrti posuda i tako odžava beton svežim.On ima točkove i tako se prenosi do mesta za betoniranje.

 

Kašika za bagere

Pegla

GEMMAX GRADNJA

Jež

 

U footeru možete da posetite još stranica(početna,O nama,Gradjevinske mašine,proizvodi…)