Betonske cevi

betonske cevi

betonske cevi

Betonske cevi

Beton je zaista jedan od najprimenljivjih materijala u građevinarstvu. Od betona se prave i posebni građevinski materijali specijalne namene. Npr. imamo betonske blokove za zidanje, betonske stubove, betonske ispune za FERT gredice… Još jedan fantastičan proizvod od betona koji se masovno koristi za izradu kanalizacionih i drugih odvodnih sistema su naravno – betonske cevi. One su našle široku primenu kada je reč o potrebnom sprovođenju otpadnih  voda. Koriste se za razne drenaže, kod septičkih jama,  šahti, kišnih jama, kod mostova zbog reka, itd… Betonske cevi imaju veliku prednost nad svim drugim cevima upravo zato što su veoma otporne, čvrste i dugotrajne. Kada se zidaju kanalizacije i razni odvodi od velikog je značaja da te instalacije budu zaista dugotrajne, jer njihovo postavljanje, pa čak i prepravka može iziskivati mnogo muka. Znate i sami kakvu štetu može da nanese voda, zbog toga je idelano rešenje postaviti betonske cevi koje su zaista najotpornije i retko kada dolazi do njihovog oštećenja.

Jedina „mana“ betonskih cevi je njihova težina. Postavljanje betonskih cevi zahteva posedovanje specijalnih mašina kojima se one mogu podići, ali sve zavisi od toga kojih su dimenzija betonske cevi. Međutim, upravo zbog svoje težine betonske cevi imaju neverovatnu stabilnost i otpornost. Što se tiče spajanja betonskih cevi prilikom postavljanja, koriste se posebne smese od bitumena, ili specijalne pene. Kod nas možete nabaviti ne samo betonske cevi različitih dimenizija već i sav dodatni materijal koji je potreban za njihovu instalaciju kao što su pene za spajanje, odnosno bitumenske mase. Da bi odgovorile na različite potrebe i bile što primenljivije, betonske cevi se proizvode u različitim dimenzijama – unutrašnjih otvora od 20, 30, 40, 50 sve do 120 cm (u svetu se proizvode i veće), dužina 100 cm. Posebno je interesantno da se u nekim zemljama betonske cevi koriste i za običnu gradnju kako bi privukle pažnju; pa tako neki hoteli imaju sobe u betonskim cevima, a neki pabovi odeljeke za sedenje i uživanje. Verovali ili ne ovaj arhitektonski trik privukao je mnogo posetilaca!

Betonske cevi mogu biti armirane i nearmirane. U zavisnosti od očekivanog unutrašnjeg i spoljašnjeg opterećenja koriste se ili armirane ili nearmirane betonske cevi.  I jedne i druge su samo zbog betona veoma otporne na zapaljive tečnosti i visoke temperature.

Betonske cevi se najčešće koriste za ispuštanje atmosferskih voda, koje inače čine više od 90%  otpadnih voda. Unutrašnjost cevi može biti više glatka ili više hrapava, u zavisnosti za koje odvode je namenjena. Ukoliko su Vam potrebne cevi za odvod specijalno agresivnih voda, njihova unutrašnjost se može zaštiti posebnim sredstvima. Ne znate koja su to sredstva? Potreban Vam je savet oko odabira cevi? Slobodno nas pozovite i mi ćemo Vam maksimalno izaći u susret i podeliti naše iskustvo i znanje sa Vama.

Potrebne su Vam betonske cevi najboljeg kvaliteta? Na pravom ste mestu! Pozovite nas i obavite Vašu sigurnu porudžbinu najkvalitetnijeg građevinskog materijala u našoj zemlji.

Категорија:

Рецензије

Још нема коментара.

Be the first to review “Betonske cevi”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *