Betonski stubovi

betonski stubovi

betonski stubovi

Betonski stubovi

Betonski stubovi imaju široku primenu u građevinarstvu, jer se proizvode u različitim veličinama i oblicima. Tako imam betonske stubove koji se koriste za vinograde, ograđivanje voćnjaka i slično, ali i one masivne i glomazne betonske stubove koji mogu biti noseći stubovi kuća i poslovnih prostora. Većina ljudi kada čuje – „“betonski stubovi“ – prvo pomisli na tanke betonske stubiće od kojih se prave pregradne ograde, međutim betonski stubovi mogu biti i veoma masivni i dekorativni – raznih oblika, udubljenih šara i motiva, sa različtim „kapama“. Dakle, imamo podelu betonskih stubova na dve vrste:

  • Dekorativni ili „Grčki“ stubovi

Osim zbog estetike dekorativni stubovi su veoma cenjeni i zbog noseće uloge koju često imaju. Uglavnom su masivni, pa samim tim i veoma snažni i stabilni. Najčešće se koriste za uređenje paviljona, terasa i nastrešnica. Kućama koje su izgrađene u savremenom stilu ovi stubovi mogu dati skroz drugu dimenziju – klasičniju i elegantniju. Svaki dekorativni stub je lep na svoj način, samo što će se neki više uklopiti, a neki manje uz Vašu kuću/letnjikovac/terasu. Dekorativni stubovi se sastoje iz 3 dela – kapitela, tela stuba i baze; a pomoću izgleda kapitela prepoznajemo o kojem je arhitektonskom stilu reč – da li o korintskom, jonskom ili dorskom. Dekorativni stubovi se transportuju šuplji u sredini, da bi se mogla postaviti armatura nakon montaže,  čime se  stubovi učvršćuju na tom mestu. S obzirom na to da su ovi betonski stubovi najčešće i noseći neophodno je ojačati ih armaturom. Beton je na dekorativnim stubovima posebno obrađen tako da je savršeno gladak, a izbrazdane šare na njemu su pravo umetničko delo.

  • Obični stubovi

Najčešće se koriste za ograđivanje vinograda, voćnjaka, dvorišta i drugih većih površina. Mogu biti trouglastog ili četvrtastog oblika. Nisu ni najmanje dekorativni, ali su vrlo praktični, jednostavni za postavljanje, čvrsti i otporni. Oni su takođe armirani, a dele se na tri vrste:

  • Kosi betonski stub – za postavku žičanih ograda (ili bodljikave žice);
  • Betonski stub sa žljebom;
  • Običan betonski stub – najčešće se koristi za vinograde, ali i za postavku žičanih ograda;

 

Svi betonski stubovi se proizvode u različitim dimenzijama, što ih čini još primenljivijim i praktičnijim.

 

            Došlo je vreme da sredite Vaš vinograd? Ogradite voćnjak? Sagradite letnjikovac kakav ste oduvek sanjali? Potrebni su Vam betonski stubovi! Kod nas možete pronaći baš one betonske stubove koji su Vama potrebni, jer mi imamo sve vrste i dimenzije istih. Kod nas možete poručiti betonske stubove vodećih proizvođača čiji kvalitet još uvek stoji na čvrstim temeljima. Ukoliko želite ogradu koja se izuzetno lako postavlja, a neverovatno je otporna i čvrsta, onda su Vam potrebni betonski stubovi. Ako, pak želite da sazidate rajski letnjikovac, poručite dekorativne grčke stubove jer se ništa ne može meriti sa njihovom lepotom, ali i trajnošću. Primetili ste da nismo naveli nijednu manu betonskih stubova? To, je zato što je nemaju.

Категорија:

Рецензије

Још нема коментара.

Be the first to review “Betonski stubovi”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *